Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Vennen min og kjæresten gjør seksuelle handlinger og har samleie mens jeg er der. Er det voldtekt?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ganske mye med vennen min som har kjæreste. Jeg merker ganske ofte at de begynner å gjøre sexuelle handlinger mens jeg er der. Nårr jeg ligger åver hos de våkner jeg opp av at de har samleie. Jeg har sagt ifra om att dette ikke er greit, men de fortsetter. Er dette en form for voldtekt?

Besvart 21.11.2017 19:29
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår at du ikke syns det er greit at vennen din og kjæresten gjør seksuelle handlinger og har samleie når du sover over sammen med dem.  Jeg tenker at du har gjort det letteste og lureste for deg, nemlig å si ifra om det. Da bør de ta hensyn til deg og utføre seksuelle handlinger når du ikke er tilstede. Dersom de ikke slutter med det kan du velge å si at du ikke ønsker å være sammen med vennen din når kjæresten er der pga dette. Selvom det er ubehagelig for deg og du føler at det ikke er greit, så er det ikke voldtekt. Voldtekt er en form for seksuelle overgrep. Fortsett å vær ærlig overfor vennen din og si ifra. Mange syns det er vanskelig å kombinere venner og kjæreste, og kanskje er det vanskelig for vennen din å forstå hva du syns er greit og ikke.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Set dine eigne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle menneske har rett til å setje sine eigne grenser for kor nærgåande andre får lov til å vere. Dei fleste menneske må stoppe opp eit godt stykke unna. Andre får lov til kome nærare, og nokre får kome veldig nær.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex