Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvordan skal jeg ta opp kontakten med en venn?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, e kjæmpegla dåkkr har denna tjenestn! Problemet går ut på at når jeg startet VG2 høst '16, hadde jeg fritime var på torsdager. Første fritime d åre, var æ på skoln. Ei kom å satt sæ ne me mæ å ville bli bedre kjent med mæ. Vi prata greit å hadde det hyggeli. Æ ble introdusert til kjærstn (xx) + en vænn. Vi dro t byen sammen. Hyggelig. Gikk hjem ilag med (xx). Ny vænn(a)? I de 3 ukene etter, hadde vi utegym før fritime nært huse mitt å bynte å være hjemme. Syntes d va greit å bynte å gjøre d fast. Æ mista kontakt me dæm. Siden ble en venn av mæ go venn med kjærstn til hun som satt sæ v mæ. Jeg ser at jeg har vært veldig avvisende og vil opprette kontakten igjen, men skyldfølelsen svir og jeg er nesten sikker på at jeg vil bli avvist tilbake.Æ hate mæ sjøl når æ ser min venn og kjærstn møtes å har en fin tone æ også kunne ha hadd. Angre som en hund sjøl om æ bare har meg selv å takke. Korsn bør æ gå fræm? Mvh

Besvart 29.11.2017 16:25
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet! Så fint at du liker siden vår:)

Først og fremst tror jeg det kan være lurt om du forsøker å legge fra deg skyldfølelsen. Det er ikke unormalt å miste kontakten med venner og i dette tilfellet har ikke du gjort noe galt. Jeg tror ikke at de tidligere vennene dine er sure fordi du har tilbragt fritimene dine hjemme. Noen ganger er det naturlig å ha litt mindre kontakt. I dette tilfellet må du nok bare hoppe i det. Prøv å ikke ta sorgene på forskudd. Jeg tror det kan være lurt om du tilbringer noen av fritimene dine på skolen, slik at dere kan begynne å henge sammen igjen. Det skal ofte ikke så mye til:) Prøv å ikke overtenke situasjonen. Det viktigste er at du tar det første steget og viser at du ønsker å ha kontakt igjen. 

Det kan også være fint om du tar litt mer initiativ til å møtes utenfor skole/fritimene deres. Send denne kjæresten en melding og spør om dere kan møtes og gjøre noe hyggelig. Mest sannsynlig vil han nok bare sette pris på at du tar kontakt. Det er ingen grunn til at noen av dem skal være sure på deg:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater under vann (colourbox.com)

Det er faktisk viktig og lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men ellers også.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap