Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg liker egentlig en jente, men jeg ender alltid opp med å være slem mot henne!

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei det er en jente jeg alltid er så slem mot... hun virker ikke som at hun bryr seg, men kompisen min sier til meg at hun faktisk blir såra.. og det er ikke meninga det er bare det at siden jeg liksom liker henne altså jeg skjønner virkelig ikke hvorfor jeg blir så slem det bare skjer uten at jeg tenker over det:( hvordan kan jeg si til hun at jeg egentlig liker henne, få henne til å forstå! Jeg vet jeg har vært slem mot henne. Som at små erting plutselig blir noe jeg gjør for å tøffe meg! Jeg vet ikke hva som går av meg:(

Besvart 30.11.2017 19:54
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss i Ung.

Det du har opplevd i det siste, og det som "går av deg", er et klassisk tilfelle av forelskelse! Når man blir forelsket, slik jeg tror du er, så kan man ha fort for å gjøre ting som man ikke helt forstår hvorfor man gjør. Ting går liksom litt mer på autokommando. Dette er nok mye av grunnen til at du oppført deg litt slemt mot henne også. Jeg vil tro du har ønsket å flørte med henne, og har dermed tullet med henne også. Jeg tror ikke du mente noe vondt ved det, men det er iblant vanskelig å skjønne om noen tuller eller ikke. Slikt skjer og dette er en helt naturlig tabbe å gjøre. Det er mange andre som har gjort samme tabbe altså! ;)

Det du bør gjøre nå er å fikse opp i tabben din. Den beste måten å gjøre dette på er rett og slett å si unnskyld. Møt henne ansikt mot ansikt, for eksempel på skolen, fortell at du aldri mente noe vondt med ertingen din og si at du beklager. Dette vil nok gjøre ting langt mye bedre! :)

Du spør om hvordan du kan si at du liker henne og hvordan du kan få henne til å forstå. At du i det hele tatt sier unnskyld og sier at ertingen aldri var vondt ment, tror jeg sier ganske mye om at du ikke har noen vonde følelser for henne. Dermed sier du indirekte at du liker henne.

Akkurat nå tror jeg ikke det er et behov for å fortelle at du liker henne. Du kan gjerne vente med det til en annen gang, og heller ta en ting av gangen. Samtidig, så klart vet du best hva som er best for deg! :) Om du føler for å fortelle henne at du liker henne, så kan du også gjerne gjøre det. 

Jeg håper virkelig dette svaret var til hjelp og ønsker deg masse lykke til! :)

Under legger jeg ved noen artikler som jeg håper kan være til videre hjelp. Gjerne les dem!

Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse