Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

En god venn av meg gjorde ting med gutten jeg har holdt på med veldig lenge

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg kan forklare ganske enkelt. vel, jeg har mange gode venner, trodde jeg ihvertfall. helt til en god venn av meg gjorde ting med gutten jeg har holdt på med veldig lenge. jeg føler meg helt fortapt egentlig. og midt oppi alt dette tror mine nærmeste at jeg prøver å ta livet mitt og de baksnakker meg for det, noe jeg virkelig ikke syns at hjelper. jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre lenger, føler meg bare helt tom..

Besvart 30.11.2017 11:20
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 13 år!

Jeg forstår at du synes dette er veldig vondt og vanskelig. Du føler deg sviktet av både vennen din og den gutten du har holdt på med.

Å bli sviktet av noen man bryr seg om kjennes vondt. Det er vanskelig å la være å tenke på det de har gjort slik at vennskapet kan fortsette.

Hvis du vil at du og vennen din skal ha et godt vennskap bør du forsøke å snakke med vennen din. Fortell hva du synes om det hun/han har gjort. Fortell at du synes det er vanskelig at hun/han har gjort noe med den gutten du liker. Hvis det er sånn at vennen din ikke vil si unnskyld eller på noen annen måte ikke gir uttrykk for at den angrer så kan du tenke over om dette er en venn du ønsker å ha.

Du skriver at dine nærmeste tror at du prøver å ta livet ditt. Hva er grunnen til det? Har du et ønske om det?

Jeg forstår godt at du synes det er vondt at de snakker om deg bak din rygg. Kan du ta det opp med dem? Kan du si til dem at du ikke har tanker om å ta livet ditt? De fleste vil synes det er skummelt og vondt å tenke på at noen de er glad i vil ta livet sitt. Det kan også være vanskelig å spørre noen om det rett ut, så da kan det være bedre om du sier noe om det selv.

Du skriver at du ikke vet hva du skal gjøre og at du føler deg helt tom. Jeg tenker at det kunne være fint for deg å snakke med noen om det du føler. Hvis man har det vanskelig er det godt å kunne sette ord på følelsene og tankene sine, det kan kjennes lettere da. Du kan for eksempel snakke med helsesøster. Helsesøster har mye erfaring med å snakke med ungdom som har det vondt eller vanskelig.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett. Her kan du lese litt om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap