Hopp til hovedinnholdet

Vennegjengen krangler om kroppspress pga et bilde, hva kan jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 03. Jeg lekte nødt eller sannhet igår også måtte jeg legge ut et bilde av rumpa mi på Instagram. Ikke et sånt bilde uten klær men et bilde hvor man ser seg selv i speilet og rumpa er ganske tydelig vist frem. Men når jeg lå ut dette ble venninna mi drit sur på meg så ble det slåsskamp mellom hele vennegjengen om kroppspress og sånn selv om ikke alle var med i krangelen. Hva skal jeg gjøre? De vet godt at jeg ikke kan noe for det, jeg måtte gjøre det og jeg kan ikke slette der sa de på N ELLER S. Så hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

I dette tilfellet må du gjøre det du er mest komfortabel med. Jeg synes det virker rart at det blir en så stor krangel ut av ett bilde. Dette var jo tross alt på grunn av "nødt eller sannhet" og ikke noe du gjorde for å provosere. Prøv å forklare dette til venninnen din. Denne krangelen er helt unødvendig og det er viktig at noen får stoppet den. Det er ingen grunn til at vennegjengen deres skal bli uvenner bare på grunn av dette bildet. 

Husk at du også har lov til å slette bildet. Det er ditt bilde og du bestemmer selv hva du vil gjøre med det. Selv om de på "nødt eller sannhet" sa at du ikke kunne slette det, betyr ikke det at det må bli værende på Instagram. Dette er en lek og om du vil slette bildet, har du lov til det. Prøv også å forklare vennene dine at denne krangelen er unødvendig. Dette bildet var en utfordring og ikke noe som behøver å skape krangel mellom venner. 

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett