Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

2 jenter  på skolen gir oss stygge blikk og flirer av oss, hva skal vi gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, jeg går på videregående skole og vet ikke hva jeg skal gjør. Det startet med at jeg og min bestevenninne observerte to jenter satt og flirte og gidde oss stygge blikk i kantinen på skolen. vi gjorde dem oppmerksom på at vi såg dette. senere på dagen, så fant jeg ut at de jentene hadde klasserom rett bortom mitt, så gjennom hele timen hadde jeg opplevd at de jentene flirte og gjorde narr av meg i timen. når det ble friminutt gikk jeg til bestevenninna mi og fortalte hva de gjorde i timen. litt senere så tok hun ene jenta opp mobilen og filmen jeg og bestevenninna mi mens vi gikk bortover gangen. vi sa i fra til assisterende rektor og det ble et møte, der assisterende rektor og kontaktlæreren til jentene sa "filmen/bilde er slettet nå, så det er bare å legge dette bak seg" og "dette er sikkert bre en missforståelse, for det er lett å tro at folk blikker". Hva skal vi gjøre? de gjorde jo ingen verdens ting med dette og jentene fortsetter å flire og gi oss stygge blikk.

Besvart 05.12.2017 11:24
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at dere synes det er ubehagelig om dere opplever at to jenter på skolen sender dere blikk og flirer av dere. Det er både ufint og kan oppleves som mobbing om det pågår over lang tid.

Det er veldig bra at dere reagerte fort og sa i fra til assisterende rektor. Skolen har plikt til å orden opp i slike saker. Det er også bra at dere er to venninner som kan støtte hverandre i denne situasjonen. 

Jeg vil anbefale dere å fortsett å si i fra om dette ikke stopper. I tillegg kan det være lurt å forsøke å overse disse jentene. Kanskje blir dere mindre interessante om dere ikke gir dem respons på måten de velger å oppføre seg på? 

Jeg vil også anbefale dere å snakke med noen andre om hvordan dere kan håndtere situasjonen. Da kan helsesøster på skolen være en dere kan snakke med. 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem mobber?

Mobbere har gjerne et eller flere kjennetegn til felles, og vi har listet opp disse nedenfor. Vær likevel oppmerksom på at vår liste kun peker på hovedtendenser, og i enkelte tilfeller kan bildet av mobberne være annerledes.

Les mer

- Jeg ser at noen blir mobbet, men jeg gjør ikke noe. Mobber jeg da?

Jenter baksnakker (colourbox.com)

Jeg ser at noen i klassen får kommentarer slengt etter seg på nett og i skolegården, men jeg gjør ikke noe. Er jeg også med på mobbingen hvis jeg ikke gjør noe?

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing