Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Angrer på at jeg ga opp vennskapet, hva skal jeg gjøre?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg er en 20 årig gutt som ar mistet min bestevenn. Det er en lang historie. Bestekompisen var sammen med ei jente og hun slo opp for 1,5 år siden. Jeg ble litt etter sammen med henne, men der sa kompisen min at hvis jeg ble sammen med henne, var det slutt mellom oss, jeg valgte henne allikevel, nå ble det også slutt mellom oss for en måned siden, det var meg som slo opp, etter at jeg så det ekte henne, blandt annet da hun hånte søsteren min en gang etter at søsteren min spurte henne om tips til kosthold, jeg angrer sykt på at ha ofret vennskapet mitt for denne jenta, som ikke noe for meg, jeg har prøve å si unnskyld, men det går for døve ører, hva skal jeg gjøre. Jeg er så lei meg

Besvart 07.12.2017 17:14
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Jeg skjønner at dette er en vanskelig situasjon. Det er ikke uvanlig at en jente kan komme mellom to bestevenner. Det viktigste er at du har lært av situasjonen og viser bestekompisen din dette. Neste gang en slik situasjon oppstår, vil du tenke nøyere gjennom konsekvensene. Med tanke på at det er en stund siden du og bestekompisen din ble uvenner, må du nok regne med at det kan ta tid før kompisen din tilgir deg. Det har jo gått snart to år, så prøv å være tålmodig. 

Han ble jo såret av valget ditt og det kan ta tid før man kommer seg over noe sånt. Det viktigste akkurat nå er å vise at du ikke har tenkt å gi deg. Du må rett og slett bevise for kompisen din at dette er noe du virkelig vil og ikke har tenkt til å gi opp vennskapet deres før du har prøvd alt. Vis han hvor mye vennskapet deres betyr for deg og at du angrer på det som skjedde. Det kan også være fint å forklare han at du har forstått at du burde tenkt bedre gjennom situasjonen og ikke valgt kjæresten overfor han. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Å be om unnskyldning

Unnskyld på mobil (ung.no)

Å be om unnskyldning er noe vi alle har gjort i løpet av livet. Men hvorfor gjør vi det? Og hvordan kan man få sagt det på best mulig måte? Her får du tips til hvordan du kan be om unnskyldning.
Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap