Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Det er kleint når vi er i samme rom, hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 15 år. Jeg har vært forelsket i en gutt i over et år nå. Vi er ikke søskenbarn men onkelen has er sammen med mamma. Og jeg synes at det blir rart om vi blir sammen. Men jeg er nesten så forelsket at jeg ikke greier å konsentrere meg på skolen. Vi er like gamle og han sier at det hadde gått om vi ikke var «søskenbarn». Jeg og familien er ofte med han sin familie. når vi er i samme rom så blir det bare kleint for oss begge. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 12.12.2017 17:41
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Jeg skjønner at du synes at dette er en merkelig situasjon. Dere er jo ikke i familie, men fordi onkelen hans er sammen med moren din kan det fort virke sånn. I og med at denne gutten ikke ønsker å gå videre med deg fordi dere er "søskenbarn", vil det nok være best om du forsøker å gå videre. Dere kommer jo til å møtes i forbindelse med familiene deres, så det vil bli lettere for dere begge dersom dere klarer å legge denne situasjonen bak dere. 

I utgangspunktet blir det bare så kleint som dere gjør det til selv. Prøv å innstille deg på at du skal oppføre deg som vanlig og prate normalt med han. Gjerne snakk med denne gutten om dette. Bli enige om at dere begge skal gjøre deres beste for å ikke skape klein stemning. Vær normale og vennlige mot hverandre. Det vil nok ta litt tid, så forsøk å være tålmodig! Det viktigste er at dere prøver å bli venner og kan oppføre dere som normalt rundt hverandre:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap