Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg er veldig forelsket i eks-kjæresten til besteveninnen min, og han i meg.. Men hun liker det ikke om vi blir sammen.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg er forelsket i bestevenninens ekskjæreste, nesten umiddelbart etter at han slo opp med henne skrev han en melding til meg, det gikk ganske fort da, og nå møtes vi annenhver dag til sex, moren min liker ham også, og sier at denne gutten er det helt riktige for meg, problemet er at bestevenninnen min ikke liker at vi blir sammen, på en måte skjønner jeg henne, fordi det var vondt for henne å miste denne gutten, på den andre siden sier moren min at hun ikke er en ekte venninne hvis hun ikke klarer å unne meg kjærligheten. Jeg er så splittet, denne gutten sier at han aldri har følt noe liknende for noen jente før, og det er gjensidig.

Besvart 19.12.2017 09:07
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er en veldig vanskelig situasjon, og det er vanskelig for meg å fortelle deg hva som er riktig å gjøre.

Jeg tenker at du først og fremst kanskje skal forsøke å snakke ordentlig med venninnen din om situasjonen mellom deg og denne gutten, og hva dere føler for hverandre. Det er nok vanskelig og trist for henne, det er ikke så vanskelig å forstå. Likevel så tenker jeg at det kan være verdt å ta en god samtale med henne om hva som skjer, og hva du føler. Samtidig som du lytter til og viser forståelse for at det er vanskelig for henne. Fortell henne gjerne at du ikke vil miste henne heller, men at du aldri har følt det slik før og at det føles riktig mellom dere. Selvom det er vanskelig så tror jeg det kan være fint å prøve å snakke med henne og å kanskje få henne til å forstå situajsonen, og at dette er noen du har sterke følelser for. Det er jo selvsagt ikke sikkert at hun vil akseptere situajsonen noe mer etter dette, men det kan likevel være en god samtale å ta.

I en situasjon som dette så er det sjeldent noen fasit på hva som er rett eller galt. Det handler om hva du føler og kjenner er riktig selv. Selvom det kan være fint å snakke med venninnen din så kan likevel ikke hun ta avgjørelsen for deg. Uavhengig av hva hun føler om situasjonen så må du tenke på hva du selv du virkelig ønsker. Om du ikke klarer å forestille deg å miste kontakten med denne gutten så er det kanskje riktig å bli sammen med han, selvom venninnen din syntes det er vanskelig. Da må du selvfølgelig også innstille deg på at vennskapet mellom dere forandrer seg, og at du kanskje mister henne.

Jeg beklager at jeg ikke kan gi deg noen bedre svar, jeg forstår at det er vanskelig for deg. Prøv å snakk med venninnen din, og forsøk å ta enda en runde med deg selv for å finne ut av hva som er viktigst for deg.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse