Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg har begynt å lurt på hvem som hadde størst skyld i kollisjonen?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hendelse for 5-6 år siden i 11-12 års alderen, som jeg tenker på. Jeg opplevde en gang å kolidere med en skole elev i et område med fullt av henge tau og gummi dekk. Greia er at jeg har begynnt å lurt på hvem som hadde størst skyld i dette (hvem av oss som eventuelt burde ha sett oss for, før vi krasjet) I denne alderen jeg var i her, var jeg ikke oppmerksom på det som skjedde rundt meg annet enn i meg selv. Jeg klarer ikke å huske nøyaktig i detaljer hva som skjedde her. Jeg husker bare jeg fikk vondt og ikke noe mer. Noen år i ettertid har jeg observert eleven som litt urolig men jeg har alltid hatt et greit og rolig forhold til han. Jeg husker godt at det var andre som skadet seg verre i denne "løypa" Men har lurt på om denne eleven prøvde å kollidere med meg, med vilje. Jeg har ikke grunn for å tro det. Jeg ønsker ikke å kontakte denne eleven. Jeg tror ikke han husker noe av dette. I tillegg blir det veldig pinlig. Det var nok bare et uhell. Er det bare jeg som er altfor følsom?

Besvart 13.01.2018 16:20
 

Svar
Hei gutt 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er vanskelig å svare på om du er for følsom eller om gutten prøvde å kollidere med deg med vilje. 
Du beskriver deg selv som en helt vanlig 11-12 åring; man er ikke oppmerksom på det som skjer rundt seg, annet enn i seg selv. Det er stor sannsynlighet for at denne gutten hadde det på samme måte. Hvis han i tillegg er litt urolig av seg, kan det være at han var enda mer oppmerksom på seg selv, enn andre. Hvis man er litt urolig er man kanskje også enda mer uvøren, keitete eller kanskje famlende. 
Akkurat på dette tidspunktet var dere sannsynligvis begynt å vokse. Da er det veldig vanlig at man ikke helt har kontroll på kroppen sin.
Hvis du skulle komme til å snakke med han om det, kan det være at han har glemt hele hendelsen. Det var sannsynligvis en av mange kollisjoner for han på det tidspunktet. 
Hvis du husker på det igjen, kan du kanskje lage deg en konklusjon; at det bare var et uhell.   

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag