Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hva kan jeg gjøre for å få det bedre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg går på VGs og jeg er i en jentegjeng de har eg vært med helt Sinsen skolen startet i sommer:) men det går sånn opp og ned hele tiden ene friminuttet er jeg utenfor og neste friminutt er noen andre utenfor. De er stille og vi har egentlig ikke så mye å snakke om. Jeg prøver å ta insativ men ikke alltid det funker. Hva kan jeg gjøre for å få det bedre

Besvart 13.01.2018 13:09
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Først og fremst kan det nok være lurt om dere snakker om dette i vennegjengen. Det er ikke greit at én person alltid blir utestengt - uavhengig av hvem det er. Det er ikke sånn det skal være i en vennegjeng. Alle må føle seg velkomne. Ta gjerne initiativ til å snakke med vennene dine om dette. Det er viktig at alle forstår situasjonen og gjør sitt beste for å jobbe med problemene.

Det kan også være en idé å fortelle dem at du hadde satt pris på om alle kunne gjort en større innsats for å holde samtalen gående. Noen ganger må man rett og slett jobbe litt for å ha noe og prate om og da er det viktig at alle bidrar:)

Videre kan det også være greit om du forsøker å utvide den sosiale vennekretsen din litt. Selv om du har en vennegjeng allerede, betyr jo ikke det at du ikke kan få deg andre venner også. Tenk litt over om det er noen spesielle i klassen du ønsker å bli bedre kjent med. Så fort dere har fått kontakt vil det være lettere å utvikle vennskapet. Ikke vær redd for å ta det første steget og få deg nye venner:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater under vann (colourbox.com)

Det er faktisk viktig og lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men ellers også.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap