Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hva skal jeg gjøre for at jentene i klassen skal like meg? Er litt sjenert. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg har gått på ungdomskolen ett halvt år, og kommer ikke så godt overens med alle jentene i klassen. Vi er venner men jeg føler at de undervurdere meg. Jeg er mer den stille og sjenerte typen. Beste vennen min sier at jeg burde snakke med og at det er årsaken til problemet. Men det er ikke det at jeg ikke snakker jeg ikke for til, jeg vett ikke hva jeg skal si. Og det virker som ingen vil være med meg. Hva skal jeg gjøre for at de skal like meg ? Eller hvordan jeg kan bli bedre venner med de?

Besvart 12.01.2018 19:13
 

Svar
Hei


Det er mange som er stille og sjenerte, og som av den grunn ikke føler at de kommer overens med alle. Du skriver at du ikke alltid vet hva du skal si og at det ikke virker som om de vil være med deg. Hva er det prater om? Er det temaer du liker? Har de samme interesser som deg? Jeg tror det kan være lurt å finne ut av, og at de da kanskje vil snakke mer med deg. 

Samtidig er det viktig å tenke på om du også vil være venn med de, dersom du føler at de undervurderer deg. Det er viktig å ha venner som man liker og kanskje også som liker de samme tingene som deg. 

Men er det slik at du ønsker å bli bedre venn med jentene i klassen, foreslår jeg at du prøver å delta mer aktivt når de sitter og snakker. Jeg skjønner at det kan være vanskelig når man ikke vet hva man skal si. Du kan øve deg foran speilet kanskje, eller sammen med bestevennen din? Kanskje bestevennen din har noen tips?

Håper dette var litt til hjelp. 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap