Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg lurer på om det fins noe triks jeg kan bruke for å unngå at folk legger merke til at jeg ikke drikker?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg kjenner et stort drikke press men nekter å drikke. Jeg vil være med på festene der alkohol er midtpunktet fordi jeg vil bli skjent med folk. Jeg lurer på om det fins noe triks jeg kan bruke for å unngå at folk legger merke til at jeg ikke drikker. Vann i spritflaske eller bøe sånt.

Besvart 11.01.2018 16:55
 

Svar
Hei

Først og fremst: det er bra at du respekterer dine egne grenser, og at du ikke vil gi etter for drikkepress. Det er en god egenskap å ha, og vi håper at du kan fortsette dette mønsteret i fremtiden også. Du kan lese mer om dette i vedlagte artikler.

Egentlig vil vi helst oppfordre deg til å være helt åpen om din avgjørelse, og at du ikke skal måtte skjule at du ikke drikker. Det står respekt av denne typen mot, og du vil kanskje også føle deg bedre når du våger å stå fram som den du er. Hva du putter i deg, er tross alt din egen sak, og ingen andres. Men hvis du likevel ønsker å tone ned det at du ikke drikker, er det kanskje en god idé å kjøpe alkoholfri øl/cider/vin på butikken eller vinmonopolet. Her må man noen ganger studere etiketten ganske nøye før man ser at det faktisk er alkoholfritt. Det kunne jo tross alt blitt ganske pinlig for deg hvis noen hadde oppdaget at du kun drakk vann, når du gir uttrykk for å drikke sprit.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drikkepress

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Enten du aldri drikker eller bare har valgt å være alkoholfri én kveld, så har du kanskje opplevd at du må forsvare valget ditt? Få gode tips til hvordan du kan takle drikkepress her!

Les mer

- Må jeg drikke for å passe inn i gjengen?

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Alle andre rundt meg drikker alkohol på fester, og jeg føler at jeg også må gjøre det for å passe inn. Hvordan skal jeg takle drikkepresset?

Les mer

Å være den som ikke drikker

Fest (colourbox.com)

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Da vil kanskje disse tipsene kan komme godt med.

Av: Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol