Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg droppe en venninne som kun lager drama?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, har en venninne eller ikke nå lenger. Hun heter Oda. Hun snakker stygt om meg bak min rygg og de andre venninnene mine. Vi er venner alle sammen. Hun kom inn i "jentegjengen" vår. Vi så henne. Vi er 5 stykker. Nå i helga var vi i Tromsø. På bussen hjem måtte hun sitte alene altså vi satt ikke sammen med henne men to og to. Da ble hun sur på meg og ei som heter Kristine (Hun er også i gruppa). Men hun ble ikke sur på Julie (også i gruppa). Helt ærlig syntes jeg bare Oda har laget drama og gjort mitt vennskap med de andre jentene verre. Idag var jeg ikke på skolen. Lærerne byttet plass fikk jeg vite og jeg må sitte sammen med Oda. Som er sint på meg uten grunn, jeg har ikke gjort henne noe. Hadde ingen avtaler med henne om at jeg og hun skulle sitte sammen på bussen. Hva burde jeg gjøre? Det er hele tiden så mye drama om hver eneste lille filleting. Burde jeg finne nye venner? Fordi jeg orker rett og slett ikke mer av henne og alt dramaet hun forårsaker. Håper på svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (13)

Det er ikke godt å vite hva man skal gjøre i en slik situasjon. Det er ikke greit med baksnakking og  det er ikke noe gøy å måtte forholde seg til unødvendig drama til enhver tid, men heller ikke noe gøy å droppe noen.

derfor foreslår jeg at du prater med henne om det, på en saklig måte. Fortell henne hvordan du opplever situasjonen og hør på hva hun har å si. Kanskje har hun en grunn til å oppføre seg på denne måten, eller kanskje slutter hun med det hvis hun får høre at det er irriterende.

Dersom dette ikke hjelper kan du rett og slett bare si at du ikke orker dramaet og slutte å bry deg om det. Ja, det er kanskje lettere sagt enn gjort, men hvis du viser at du ikke bryr deg og at du ikke vil ta del i dramaet vil det sannsynligvis minske etterhvert. 

Hvis du føler det er ok, kan du jo kanskje prøve å henge med litt ulike folk og se om det føles bedre?

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ekte vs falske venner

Lar du vennene dine være seg selv? Eller prøver du å forandre dem?

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap