Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min har sviktet meg...

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har en bestevenn og vi har vært venner i over et år nå. Hun er den vennen jeg har hatt lengst og vi har hatt det veldig gøy sammen. Hun er også en av de eneste vennene jeg har. Jeg har følt at jeg kan stole på henne, men i går fikk jeg vite at hun har fortalt den største hemmeligheten jeg har videre til noen andre. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre eller hvordan jeg skal håndtere dette. Det føles ut som hun har tatt en kniv og stokket meg i ryggen. Har også på en måte fortsatt lyst til å være venner siden vi har gått gjennom så mye sammen, men på den andre siden har hun gjort en av de tingene jeg syntes er noe av det værste man kan gjøre. Tusen takk for hjelpen!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mitt råd til deg når det gjelder venninnen din, er å snakke åpent med hun. Dette råder jeg deg til å gjøre på en hyggelig måte, sånn at dere får oppklart ting. Forklar at du ble såret og spør om hvorfor hun gjorde dette. Prøv å være rolig, da vil det nok bli lettere å løse konflikten. Eventuelt kan du høre med en voksen, f.eks helsesøster, om han/ hun kan hjelpe. 


Jeg forstår at dette kan virke vanskelig, fordi du går i mot egne følelser. Jeg tror sannheten er at du får igjen for det senere, selv om det er vanskelig å se akkurat nå! Ta gjerne en kikk på linkene, de har nyttig informasjon til deg :)

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer

Rykter og ryktespredning

Rykter

Rykter er opplysninger om noe eller noen som spres til én eller fler personer. Ryktene kan være både sanne og usanne, men de handler gjerne ofte om tinge som setter andre i et negativt lys.

Av Skage, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap