Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg mer inkludert?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år. Jeg føler at jeg ikke blir så godt likt Av gjengen for tiden. De finner på ting uten meg noen ganger, bursdager osv. Sånn var det ikke før, jeg pleide alltid å være en av de som alltid var med på ting. Brått alt forandra seg. Jeg lurer på hvordan jeg kan bli godt likt igjen. Og hvordan jeg kan fikse det opp hvis jeg har gjort noe. De sier at jeg ikke har gjort noe som helst. Skjønner ikke hvorfor det brått ble sånn.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Kanskje kan det være lurt å ta en samtale med vennene dine om dette? Enten en og en, eller alle samtidig. Forklar at du er blitt litt usikker på deg selv etter at du er blitt ekskludert, og at du lurer på om det er noe du kan gjøre. 

Linkene under er supre når det gjelder spørsmålene dine, og disse kan hjelpe deg videre :)

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Hvordan bli populær?

Vennegjeng (colourbox.com)

Hvis du føler deg sjenert, upopulær eller uinteressant, er du ikke alene. Det er vanskelig å gi et konkret svar på hvordan du kan bli mer "populær", men her er noen tips som kan være verd å få med seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap