Hopp til hovedinnholdet

Vennene mine er svært uhyggelige...

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 12 snart 13 år. Jeg har hatt mange ustabile vennskap. Tidlig i år fikk jeg noen nye venner fra parallellklassen. De virket hyggelige i begynnelsen, og jeg skrøt mye av dem til foreldrene mine. Far er glad for at jeg hadde fått nye venner, siden han selv vet jeg aldri har hatt noen gode vennskap. Men nå er de "nye vennene mine" rett og slett motbydelige. De dytter meg rundt knytter og sakte men sikkert ødelegger lisene på skoene mine, tar av meg lua og hiver den rundt og rett og slett gjør skikkelig dumme ting bare for og le selv. De bryr seg ikke noe om meg og de to hvisker alltid når jeg er der, og sier stygge negative ting når jeg er der. Jeg har ikke lyst til og si det til foreldrene mine ( far ) for jeg vil ikke skuffe dem / han. Tror heller ikke det vil hjelpe å snakke med helsesøster , lærer , eller de det gjelder. Det verste er at jeg ikke har noen andre å vær med enn de. Sier jeg imot kan jeg ende opp uten noen faste venner å være med.. Takk for svar:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror absolutt det hjelper å snakke med noen! For meg høres det ut som om disse menneskene preger hverdagen din i en negativ retning, og det er ikke hyggelig for deg. Snakk med noen - det er mitt beste tips! Linkene under kan vise deg hvorfor det er lurt, og hjelpe deg videre :)


Husk at faren din vil at du skal ha det best mulig, og jeg tror ikke han vil bli skuffet over deg. Dette er ikke din skyld. Han vil nok heller sette pris på at du tar opp problemet, slik at hverdagen kan bli finest mulig for deg! Lykke til.

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap