Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg bytte skole?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som skal begynne i 10 klasse til sommeren. Jeg vurderer å bytte skole, fordi miljøet er veldig dårlig på skolen min og elevene er veldig utestengene. Jeg har også flere venner på den andre skolen. Jeg har snakket med mamma og pappa og de sier at jeg får lov å bytte, og rektoren på den andre skolen har sagt at det er plass. Men jeg vet ikke om jeg burde, fordi det er bare 1 år igjen, og det er jo 10 klasse, så jeg kunne prøvd å bare fokusere på skole og heller være med i den andre skolen i helgene? Jeg har tenkt på dette lenge, og lagd for og imot liste men jeg har forskjellige meninger hver dag om hva jeg burde. Jeg har mistet mange venner her som jeg tidligere hadde i 8 klasse fordi miljøet forandra seg skikkelig i 9 klasse når alle begynte å drikke og være ute i helgene. Hva burde jeg gjøre? Er det vits når det bare er 1 år igjen? Jeg må bestemme meg før sommerferien!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Her finnes det nok ikke et fasitsvar. Du må rett og slett følge magefølelsen og de ønskene som er sterkest. Jeg vet at det kan være vanskelig, men noen ganger må man bare ta et valg uten å analysere det for mye. 

Framtiden kan ingen spå, og det er nettopp det som gjør det utfordrende. Ikke klandre deg selv senere, om valget ikke blir helt riktig. Ta et valg, stå for det og tenk at du lærer mye av å ta slike avgjørelser. 

Artiklene under kan hjelpe deg videre. 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gruer du deg til å bytte skole?

Skolebygg (www.colourbox.com)

Mange blir triste av tanken på å skulle slutte på ungdomsskulen og gå vidare til videregående. Kanskje ender opp i ein klasse med bere folk du ikkje kjenner? Men hugs, det treng ikkje vere ein dårlig ting.


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

5 tips til den første tiden på ny skole

Skoleelever (colourbox.com)

Mange kjenner sommerfugler når de skal begynne på videregående. Nervøs fordi du ikke kjenner noen fra før? Usikker på hva som kreves? Her er tips så du kan finne deg til rette.


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen