Hopp til hovedinnholdet

Keffor e folk så jævla domme når dei går ude på gada?

Annet 17 år
 

Spørsmål

1 spørsmål keffor e folk så jævla domme når dei går ude på gada nå tedags dæ æ så jævla gale så keffor e folk så domme?????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du, 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det kan være både tungt og vanskelig hvis man møter folk på gata som sier eller gjør dumme ting. De kjenner en ikke, og de kan komme til å si og gjøre dumme ting. Hvis de man møter er under påvirkning av alkohol eller annen rus, mister de ofte hemningene og vanlig folkeskikk, og de kan i tillegg bli forutsigbare. 
Hvis man møter slike mennesker, er kanskje det beste å prøve og overse eller overhøre det de sier, og deretter komme seg derifra? 
Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom om dette, og også andre ting du lurer på eller strever med. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Slik er du en god venn!

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap