Hopp til hovedinnholdet

men ingen vil være med meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sitter veldig mye hjemme i fritiden min, vis ikke jeg går ut og sykler. Jeg er ganske sjenert, så jeg er blant de upopulære på skolen, så jeg har ikke mange venner. Før sommerferien ringte noen av vennene mine på meg heletiden i fritiden, og vi hadde det så gøy sammen. Men i sommerferien sluttet hun å ringe på meg, og vi hadde ikke krangla i det heletatt. Nå har vi begynt på ungdomskolen og vi begynte i samme klasse. Vi er veldig gode venner på skolen, men rett etter skolen vil hun ikke være med meg. Vi bor veldig nære hverandre og jeg kan se henne ute med noen Andre fra 6 klasse heletiden, de ler og skriker og har det så gøy. Jeg blir så lei meg av at jeg bare sitter inne og ser på YouTube eller TV istenden for å gå ut, men ingen vil være med meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

Besvart 12.10.2018 14:44
 

Svar
Hei

 

Hei,

Jeg ser du er lei deg fordi du føler deg litt alene. Det er ikke noen god følelse, men det er fint at du forteller om følelsene dine og at du har lyst til å gjøre noe med det. Det er en bra start.

 

Du skriver at du er sjenert. Da kan det kanskje være vanskelig å være sammen med mange i gruppe, og særlig hvis det er noen du ikke kjenner fra før. Siden venninnen din vil være sammen med deg på skolen, tror jeg at hun liker deg. Har du prøvd å foreslå at bare dere to kan gjøre noe sammen etter skolen en dag? Liker hun for eksempel å sykle og gå tur?

Du skriver også om andre venner du hadde det gøy med før ferien. Kan du tenke deg å spørre en av dem om dere kan finne på noe? Mange blir glade for å bli spurt om å være med på ting. Du er modig som sendte en mail, og jeg håper du kan være modig å spørre en venninne om å være sammen med deg etter skolen.

 

Jeg synes du høres ut som en jente det er hyggelig å være sammen med.

 

Jeg håper svaret kan være med på at du får det bedre.
 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap