Hopp til hovedinnholdet

Har jeg gått over "vennskapsgrensen"?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. I fjor var jeg og tre venninner ledere på leir, og møtte to gutter som også var ledere. Jeg ble godt kjent med han ene i og med at vi har ganske like interesser. Og begge guttene var veldig koselige og ordentlige. . Etter noen dager så hadde hun ene av oss tre bursdag, og jeg visste at hun likte han jeg ble godt kjent med litt, og derfor sendte jeg en melding til han og spurte om han kunne gratulere henne med dagen. Han sa selvfølgelig ja. Denne gutten og jeg begynte å snakke en del sammen etterhvert, men vi bor ikke i samme by. Så hadde vi en skoleoppgave der vi skulle intervjue noen, og jeg valgte han fordi jeg syntes han er interessant, og han er talentfull. Jeg syntes det er litt kjedelig å bare skulle intervjue en av de andre i klassen... Men nå har vennene min begynt å "erte meg" fordi jeg har møtt han litt på fritiden, og alltid får en stor klem når jeg møter han(men han er en sånn som klemmer alle) Har jeg trådd over vennskapsgrensa?

Besvart 11.10.2018 16:58
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Ut fra det du forteller virker det som om du og denne gutten har fått utrolig god kontakt! Det betyr ikke nødvendigvis at du har trådd over grensen. Man kan være veldig gode venner, uten at det nødvendigvis behøver å bety at dere er noe mer.

Det kan likevel være lurt å være litt "obs" på denne gutten sin oppførsel. Hvis det virker som om han liker deg, kan det være lurt å være litt forsiktig - i hvert fall hvis du ikke er interessert i han. Enn så lenge er det i hvert fall helt mulig at dere bare er venner. Jeg vil ikke si at du har tråkket over noen grense ennå:)

Gutter og jenter kan være veldig gode venner - uten at følelser er involvert.

Les gjerne gjennom artiklene under for å få flere tips:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap