Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en gutt, men redd for å såre noen andre hvis jeg hooker med han.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Neste helg skal jeg på fest til en kompisgjeng som er litt eldre enn meg med noen venninner. Greia er at både han hoster festen og kompisen er litt småkeene på meg. Jeg har hvertfall fått høre at han kompisen er forelska i meg, og han andre har sagt til meg at han er keen på meg, og at han vil kline med meg. Jeg vil veldig gjerne kline med han som hoster også, men vil ikke at kompisen skal komme rundt hjørnet og se oss to hooke, for det tror jeg blir veldig vondt for han. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 04.11.2018 08:09
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg forstår at du tenker på dette. Samtidig så skriver du jo bare at du har fått høre fra noen at denne andre gutten liker deg, det er ikke noe du vet sikkert. Derfor er det kanskje ikke noe du trenger å tanke så veldig mye på dersom du ikke liker han tilbake. Selvfølgelig er det veldig fint at du prøver å ta hensyn til følelsene hans, og jeg er helt enig i at det er best å prøver å gjøre ting på en slik måte at ingen blir såret. Men dersom du virkelig liker denne andre gutten så er det jo også greit at du prøver å finne ut av hva det kan bli. Hvis det kun handler om hooking for dere begge del, og ingen av dere egentlig ønsker noe mer enn det så kan det kanskje være OK å vurdere hvorvidt det er verdt det, eller å i alle fall gjøre det på minst mulig sårende måte ovenfor denne kameraten. 

Det er uansett veldig fint av deg å tenke på å ikke såre noen, og det finnes ingen god fasit på hva som er rett eller galt. Du har selvsagt lov til å holde på med noen du liker, men det er en fin ting at du prøver å gjøre dette på en måte som ikke sårer noen. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og håper dette var til hjelp.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Vennen min er forelsket i meg

Jente tenker (colourbox.com)

En dag, kanskje helt ut av det blå, kan det være at en god venn forteller deg at han/hun/hen er forelsket i deg! Hva gjør du?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap