Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min snakker bare om- og er bare med kjæresten din.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en veninne som altid har stått meg veldig nære. Vi møtte hverandre først i barnehagen og har gått på skole sammen siden da(jeg går i 10.klasse). Får 1 år siden så fikk hun en kjæreste. Helt siden hun ble sammen med han så har hun begynt og henge mindre med meg. Jeg har 5 andre venner men hun har fortsatt vært en av oss. Vi har fortsetter og invitere henne til å henge sammen med oss men hvor henne går så tar hun også meg kjæresten hennes. Det eneste hun snakker om med oss er sexlivet dems og det vil si veldig detaljert. Det stopper ikke der for random så steller de seg rett foran oss og kliner. Det gjør oss ukomfortabele og vi føler at de egentlig heller gått for segselv. De finner på ting sammen sånn 5 ganger i uka og det de finner på er å ligge sammen. Hun er ikke med oss på skolen lenger og vil heller kline med kjæresten sin. Skal ikke en god venn ta av litt tid til vennene sine? Burde man ikke sette vennene sine først? Hva skal vi gjøre med dette?

Besvart 14.11.2018 10:21
 

Svar
Hei

Beklager at jeg svarer så sent.

Jeg skjønner at dette er noe du reagerer på og kanskje ikke syntes er så hyggelig. 

Jeg tenker at det høres ut som at det kan være fint å ta en prat med venninnen din om dette. Mye av det du forklarer går det jo an å si ifra om på en forsiktig måte som kanskje ikke vil føles vondt for henne. For eksempel kan du jo si at det hadde vært hyggelig om dere kunne finne på noe bare dere to. Du kan jo forklare at det ikke er fordi du ikke liker kjæresten hennes, men bare at du savner at bare dere to eller jente-gjengen er sammen. 

Det er også lov å si ifra om at du syntes det er ukomfortabelt og høre om sex-livet dems, og at du helst ikke vil høre så mange detaljer om det. Det er jo noe hun må forstå og respektere. Det handler jo bare om at du syntes det er ubehagelig. 

Jeg tenker at de aller fleste ting kan tas opp og snakkes om på en god måte, om man tenker litt igjennom hva man skal si og hvordan man skal si det først. Dersom du går fram forsiktig så tenker jeg at dette er noe venninnen din forhåpentligvis vil forstå - det handler jo bare om at du vil beholde vennskapet deres. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til.


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap