Hopp til hovedinnholdet

Føler med utestengt fra klassen

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg sliter litt på skolen jeg har bare to venner og er mest med ho ene men når hun er borte fra skolen så har jeg ingen å være med. Jeg kan være med de andre jentene i klassen min men da føler jeg meg bare ute stegt og glemt. Når skolen nettopp hadde begynt så var jeg veldig mye med de andre jentene i klassen og da følte jeg meg ikke utenfor heller men så bare forandret alt seg. Jeg har prøvd og gå til helsesøster og snakke med henne men jeg liker ikke og snakke om følelser jeg har også vært ganske lei meg og sliten fortiden jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre men er utestenging mobbing?

Besvart 20.11.2018 17:21
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no

Det er vondt å kjenne på at en ikke har noen venner. Du skriver at du har en venn, men at når hun er borte føler du deg utestengt og glemt. Det er vonde følelser å kjenne på.

Har du noen bekjente eller noen på skolen du kunne tenke deg å bli bedre kjent med? Hvem er det i klassen du liker? Du har tidligere vært sammen med de andre jentene i klassen, kan du kanskje få tilbake den kontakten du hadde tidligere?

For å bli kjent med andre må du våge å ta noen sjanser, og snakke med personer du har rundt deg i hverdagen eller noen du kjenner. Forsøk å være åpen, hyggelig og gi et smil, og vis at du bryr deg. Det kan være nok til å få i gang en samtale. Vis interesse for det personen sier og gjør. Prøv rett og slett å bli kjent med nye mennesker. Det er viktig at du tør å være aktiv og by på deg selv.

Det er flott at du har tatt kontakt med helsesøster. Du skriver at du ikke liker å snakke om følelser. Kanskje helsesøster kan snakke med din lærer. Lærer kan jobbe med klassemiljøet, og ting kan endre seg slik at du føler deg mer inkludert. Jeg tenker at det er flott at du ikke sitter med disse tunge tankene alene!

Ikke gi opp selv om det nå er tungt og vanskelig. Snakk med lærer, helsesøster eller sosiallærer. De kan jobbe slik at du får det bedre på skolen, og at du ikke blir utestengt. 

Det kan også være fint å få støtte hjemmefra. Jeg vil også anbefale deg å snakke med dine foreldre om hvordan du har det slik at de kan være en god støtte for deg. 

Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap