Hopp til hovedinnholdet

Mye lei seg og redd for å miste venninna.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei,har vært veldig mye lei meg i deg siste i frykt for å miste en venninne nå som vi snart skal begynne på vgs,i tilleg til valg jeg tar tar som gjør at jeg blirr lei meg og frustrert,i tilleg har jeg hatt masse hjertebank og dårlig søvn i det siste. Hva kan dette være,kan det være angst? Trenger hjelp

Besvart 23.11.2018 10:43
 

Svar
Hei jente (14)

Jeg skjønner godt at du er redd for å miste venninnen din, når dere snart skal begynne på videregående skole. Da tenker jeg at det ikke er rart at du kjenner deg trist og frustrert hvis du tenker mye på dette. Det er en normal reaksjon på en frykt for å miste et vennskap som er viktig for deg.

Det kan hjelpe deg å takle dette, hvis du prøver å tenke gode, grønne tanker rundt dette. Hva er bra med å begynne på videregående? Hvis dere skal begynne på ulike skoler, kan dere være flinke til å holde kontakten og treffes ofte? Er det andre positive ting du kan komme på?

Selv om man begynner på ny skole og begynner på et nytt kapittel i livet, betyr ikke det at man mister nære venner. Hvis dere ønsker å beholde kontakten, er jeg sikker på at dere klarer det. Men da må begge to gjøre en innsats for å få det til. 

Det er mange måneder igjen til skoleåret er over. Hvordan kan dere nyte tiden sammen best mulig?

Prøv å fokusere på det som er bra nå, og tenk at dere vil klare å være gode venninner når dere begynner på videregående skole.

Jeg legger ved flere artikler som jeg tenker kan gi deg noen gode råd. Ta en titt på dem:) Lykke til og ta vare på hverandre.

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Når du eller vennen din må flytte

Jenter trøster hverandre (colourbox.com)

Når du har hatt en nær og god venn og en av dere må flytte, kan det være veldig trist. Du kan føle deg både ensom, trist og kanskje redd for å miste kontakten.

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser