Hopp til hovedinnholdet

Jeg får skylden for at kjæresten min ikke vil være venne med en jente.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, kjæresten min vil ikke være venn med ei jente pga ting, jeg har såklart ikke påvirket valge hannes om å ikke være venn med hun! Men hun trur at det er min feil så hun er fly forbanna på meg! Både jeg og kjæresten min har sakt at det ikke er min feil at han dok det valget... men hun vil ikke tro på det. Virker som at hun skylder på meg for at hun ikke vil innse at hun har gjort nå galt selv... hvordan kan vi få hun til å forstå at det ikke er min feil at han tok det valget?

Besvart 18.12.2018 11:13
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg skjønner at det er en kjip situasjon, og at du gjerne vil at denne jenta skal forstå at dette ikke var din avgjørelse. 

Nå er det jo slik at dere har prøvd å forklare henne det, uten at hun vil høre. Da høres det jo også ut som at det vil være vanskelig å klare å snakke noe mer med henne om dette. Kanskje er det beste rett og slett å la det ligge litt, og ikke blande seg noe mer inn i det. Kanskje er faktisk det beste om du prøve å fortsette og behandle denne jente som du ellers ville, for å vise henne at det ikke er du som har tatt det valget, eller at du ikke er sur. 

Noen ganger klarer man rett og slett ikke å overbevise noen eller å få de til å forstå uansett hvor mye man prøver. Og da er nok det beste og bare la det ligge inntil personen eventuelt forstår det selv. 

Jeg håper dette var til hjelp. Lykke til.


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap