Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg ikke så bra med vennen min, hva kan jeg gjøre?

Jente
 

Spørsmål

Hei, jeg blir 13 i år. Jeg har en venn som jeg er mye med, litt for mye enn jeg ønsker. Når jeg snakker med noen i friminuttet kommer hun og tar armen min og spør om hun kan snakke med meg eller så spør hun meg om jeg kommer. Hun blir lett fornærmet på meg f.eks da jeg ikke ringte henne tilbake i juleferien fordi jeg ikke hadde tid, eller en gang jeg ikke ville vise en prøve til henne, selv om hun en annen gang hadde sagt jeg ikke trengte å gjøre det om jeg ikke ville. Jeg føler meg ikke så bra når jeg er sammen med henne. Har dere noen tips til hva jeg bør gjøre?

Besvart 11.01.2019 19:44
 

Svar
Hei!

Beklager for sent svar. Jeg skjønner at dette kan være vanskelig for deg så jeg skal prøve å svare deg så godt jeg kan!

Det høres ut som om du har en venninne som er veldig glad for å være vennen din, men det betyr allikevel ikke at du er pliktig til å være vennen hennes. Det er helt normalt at et vennskap kan være ujevnt når det kommer til hvor mye tid og energi man vil bruke på hverandre. Har du prøvd å snakke med venninnen din om dette? Dersom du fortsatt ønsker å ha henne som venninnen din, men bare tilbringe mindre tid sammen så er dette noe jeg foreslår at du snakker med henne om. Du kan fortelle henne at du liker henne som en venn men at du har andre mennesker du gjerne vil tilbringe tid med i friminuttene for eksempel og at det hadde vært fint om hun kunne gi deg litt mer rom. 

Dersom denne venninnen dine ikke får deg til å føle deg bra, så har du full rett til å ikke være venn med henne lenger. Det er opp til deg om du ønsker å forklare til henne hvorfor du trekker deg, men det kan være en god ide å forklare hva du føler til henne. Kanskje det ikke har gått opp for henne før at hun faktisk kan miste en god venn dersom hun ikke lytter til dine ønsker også. En ide kan være å si til venninnen din at du trenger venner som gir deg god stemning og positiv energi og at dersom hun ikke kan lytte til det du forventer i et vennskap så ønsker du at dere tilbringer mindre tid sammen. Da gir du venninnen din en mulighet til å endre holdningen sin, samtidig som du gjør det klart at forandring må skje for at vennskapet deres skal vare. 

Vedlagt ligger det noen artikler som jeg håper kan gi deg noen ekstra tips og råd! Jeg håper dette løser seg for deg!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap