Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få meg bestevenner som jeg kan være meg selv med?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har poblemer med venner jeg er i en jeng å vi er 5 styk å jeg går i klasse med 3 av de å bi krangler om en å en blir så utenfor å klager på meg å sier at jeg gjør det med vilje å vi har en gruppe på snap å der fikk jeg bar mase hat på meg om at jeg er så idiot å bar sårer folk å utestenger! Helt uten videre å jeg ville egt bare gå å dø fordi d var mine aller bestevenner men jeg klarer aldri å være med selv å de driter i hva jeg sier å spørr om å jeg spurte om jeg kunne henge med noen andre fordi jeg er helt alene å da får jeg bare tanker om at jeg bare har så få å at jeg komme til å bli alene å blir vanskelig å bli venn med de fordi de jeg får aldri noen faste venner som fanatisk er gald i meg å d er så rart å tenkte å jeg er bare helt venne løs men jeg føler d men har venne men jeg vill ikke de skal spre rykter sånn at d å ikke vil være med meg! Å sånne tanker får jeg hele tiden jeg blir deppa på grun av d å jeg vil bare leve som andre å ha masse vis av venner å ikke er alene

Besvart 11.01.2019 18:55
 

Svar
Hei

Jeg vil med en gang fortelle deg at du kommer ikke til å være venneløs resten av livet. Det er mange som mister venner og får nye venner. Dette kan skje når man er ung og når man er voksen. Det er også helt vanlig å føle seg litt alene av og til og at man kan bli trist av det. Det er mange som har det sånn. Spesielt hvis man har kranglet med vennene sine.

 

Tror du at du kan snakke med en eller fler av jentene i gjengen din? Hvis du har lyst til å fortsette å være venn med jentene i gjengen din kan du prøve å snakke med dem. Det finnes gode råd for hvordan du gjør det i linken «Blitt uvenner, Slik ordner du opp».

 

Det er vikitg at du har venner som du kan være deg selv med. Du er bra nok og om vennene du har nå ikke synes det, så finnes det andre som synes at du er bra. Det er mulig å få nye venner som kanskje passer deg bedre enn de vennene du har i dag. Det beste er å ha venner som vil høre på hva du sier. Du skal ikke finne deg i å bli behandlet dårlig. Du kan lese mer om dette i linken «Selvtillit og selvfølelse».

 

 

 

Du kommer ikke til å bli alene og du kommer til å få venner som er glad i deg. Hvis du vil kan du prøve å finne nye venner. Eller du kan prøve å komme nærmere de vennene du allerede har. Om vennene dine sprer rykter om deg så er ikke dette venner du vil ha. Prøv å finne en venn du kan være deg selv med og som gjør det trygg. Les gjerne linken «vennskap både verdifult og sårbart». 

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap