Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli venn med guttene i klassen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei. jeg har i det siste savnet å ha en EKTE venn. det er ikke det at jeg ikke har noen «bestevenner» for det har jeg, men jeg føler ikke jeg har en EKTE venn. de virker alle litt falske, noen ganger er de kjempe hyggelige å være med, andre ganger er de skikkelig bitchy. jeg føler at jeg ikke passer inn med jentene i klassen, men når jeg snakker med guttene føler jeg at alt er mye enklere. men jeg tørr lissom ikke «henge» med dem, jeg føler det blir litt rart. så jeg vêr ikke hva jeg skal gjøre, jeg har lyst til å ha en ORDENTLIG venn, som jeg føler at jeg passer sammen med (hvis det gir mening). håper jeg kan få noen råd om hva jeg burde gjøre.

Besvart 11.01.2019 19:00
 

Svar
Hei

 

Det gir mening at du vil finne en ordentlig venn som du passer sammen med og det er jeg sikker på at du kommer til å gjøre. En ekte venn er en person som er venn med deg fordi du er deg. Det kan virke som dine bestevenner ikke gir deg den følelsen. Det er trist å høre. Alle fortjener å ha venner som liker deg for den du er og ikke er falske.Er det noen av guttene i klassen som du kan se for deg å være ekte venn med? I så fall er det ikke noe i veien for at jenter og gutter er venner. Det kan være vanskelig å henge med guttene, men kanskje de også vil være venn med deg og ikke tørr å spørre. Kanskje du skal prøve å snakke med dem litt mer og høre om dere har noen felles interesser? Det kan også være lurt å tenke litt på hva som gjør at du synes det er lettere å snakke med guttene enn jentene i klassen. Dette kan gi det svaret på hva du burde gjøre.Det kan ta litt tid å finne en god venn. Det er ikke sikkert at den første du snakker med eller en av guttene i klassen som er den ekte vennen du søker. Gi det litt tid så er jeg sikker på at du klarer å finne en ekte venn som du føler at du passer sammen med. Om du vil ha noen tips som kan gjøre det lettere å få nye venner kan du gå inn på linkene nedenfor.
 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap