Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre for å få vennen min til å slutte å klage?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en venn som alltid skal klage på ting og er barnslig. Det gjør meg ofte irritert og da vil jeg helst komme meg bort eller si hold munn. Hva skal jeg gjøre får å få vennen til å slutte å klage?

Besvart 11.01.2019 19:23
 

Svar
Hei


Jeg kan godt skjønne at det kan være litt irriterende og at man ikke ønsker å høre på det. Kunne det vært en ide og spurt vennen din om hva er det som gjør at h*n klager. Kan det være noe som skjer i livet til vennen din, og synes det er lett å klage til deg som er vennen.

Kan hende vennen din kanskje ikke helt vet at den klager så mye, så hvis du spør hva det er som gjør at h*n klager og er barnslig kan det hjelpe. Det er alltid lurt å være ærlig mot sine venner og si hva man føler og kanskje spørre om det er en grunn for at man sier de tingene man sier. 

Du kan prøve å sette deg inn i din venns situasjon og kanskje tenke hvorfor h*n oppfører seg slik? Uansett synes jeg du skal si hva du føler om det, og spørre om det kan være en grunn for at vennen din klager.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap