Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg si fra?

Jente 15 år
 

Spørsmål

I slutten ifjor ble ting litt annerledes, jeg og min beste venninne skled litt fra hverandre da jeg fikk noe mer følelser enn det hun hadde. Nå har hun sagt at selvom det som var før var bra, kommer det aldri bli sånn igjen, fordi kanskje det blir endra bedre. Imens ting var kjipt, begynte jeg å snakke mer med andre. Er 2 jenter i klassen som var bv før, nå vil hun ene ikke ha det vennskapet med hun andre lengre, og hun andre vil at ting skal være som før. Begge 2 sier ting om den andre til meg, som er litt kjedelig. Hun som vil være samme venn som før med hun andre er veldig slitsom, det blir verre og verre. hun kan plutselig spørre «Vi er venner ikkesant?» og når hun fikk se privstoryen på snap spurte hun om «hun var spesiell» Virker som hun tror/vil at vi er såkalte bestevenner, som er mer enn jeg ønsker da vi er veldig ulike. Hun går på hormoner og er ikke i puberteten enda, nok derfor folk glir lett fra henne. Spm: er det innafor å si ifra? Så hun ikke går rundt og misforstår.

Besvart 14.01.2019 15:24
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg tenker at det er helt innafor å snakke med henne om dette. Så lenge du snakker med henne på en vennlig og varsom måte, vil det forhåpentligvis gå fint. Dette kan jo være litt sårbart for henne, så prøv å være skånsom. Det er uansett fint at du ønsker å klargjøre situasjonen og være tydelig på hva du tenker. Hun virker jo som en hyggelig venninne, men det kan bli litt mye i lengden. 

Som sagt: si gjerne i fra om hva du tenker, men vær høflig og vennlig. Det at du ikke anser dere for bestevenner betyr jo ikke at dere ikke kan være venner ellers:)

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap