Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min er veldig kontrollerende

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har spurt ung.no før om hva jeg skal gjøre med den kontrollerende venninnen min som blir superenkelt fornermet og sur. Svaret jeg fikk var at jeg burde snakke med henne og fortelle henne at jeg ville ha en pause. Men jeg garanterer at hun kommer til å bli veldig veldig sur og fornermet. Jeg er også litt redd for å fortelle henne det, fordi når vi er uvenner er hun skikkelig bitchy og veldig frekk og later som om jeg er luft, også blir alt til en stor krangel, selv om jeg prøver å trekke litt unna og ikke være like ille tilbake. Hun har ADHD og/eller noe sånt, men jeg vet ikke om det virker inn. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg vil jo heller ikke være lenket til henne hele tiden.

Besvart 14.01.2019 15:38
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår godt at du ikke ønsker å snakke med venninnen din om dette. Det er jo en sjanse for at hun kan bli fornærmet og om du ikke ønsker den kampen, er det nok greit å ikke snakke med henne. Men da må du nok også forberede deg på at det ikke er sikkert at ting vil forandre seg. Så lenge hun ikke vet hvorfor du trekker deg unna, vil hun jo bare fortsette å oppføre seg på samme måte.

Det jeg tenker du kan gjøre er å trekke deg unna og ta avstand så godt du kan. Prioriter deg selv og samtidig vis henne at oppførselen hennes har konsekvenser. På denne måten blir dere jo heller ikke uvenner. Du trenger ikke si noe til henne, men prøv å ta avstand slik at du slipper å være lenket til henne. Du må rett og slett være bevisst på at du passer på deg selv og ikke lar deg negativt påvirke av henne:)

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap