Hopp til hovedinnholdet

Vil ikke ha falske venner

Jente 15 år
 

Spørsmål

jeg har neste aldri hat en ekte ven jeg har to og klarer og få mer men de jeg får er bare så falske og de sår meg at det gjør vondt jeg har hat falske venner nå i 6 år jeg har det fortsatt nå og og noe ganger er de snille men andre ganger så kommer det bare og er helt grusommevmed meg, jeg var på klassetur med hele trinne og då var jeg bare med en av mine beste venner og en annen godt venn men så var det den falske venninnen min så har vært falske for meg for 6 år og lyver om alt en dag på turen så hadde jeg kjøpe masse snop siden det er det du gjør når du er i et annet lang, hun sto og så på meg og jeg spurte hva det var og hun sa at jeg altid kjøper så mye snop men jeg gjør ikke det så på en måtte så kalt hun meg feit jeg vet at jeg ikke er det men det såret meg så veldig at det var ikke kjekt å være men hun på resten av turen og når jeg sa en ting til henne når vi satt på bussen så kjeftet hun bare på meg, ville ikke ha falske venner lenger tips??

Besvart 18.01.2019 18:16
 

Svar
Hei

Vennskap kan være både fint og vanskelig. To personer kan oppfatte samme situasjon på ulik måte. Det kan også oppstå misforståelser når man prater sammen. En person kan oppfatte det som blir sagt på en annen måte enn det er ment.

En person kan også vise seg å være på en helt annen måte når man blir bedre kjent. Prøv å skaff deg noen gode venner og flere bekjente. Du trenger ikke være bestevenner med alle. De vennene som du opplever er falske kan du tenke "bare" er bekjente. Du trenger ikke si til andre om du regner dem som nære venner eller bekjente. Prøv å tilpass deg ulike typer mennesker og velg venner som du kjenner i hjertet ditt er venner. Prøv å være på en måte som gjør at andre trives sammen med deg. Både de du liker godt og de du ikke liker så godt.

Snakk eventuelt med en voksen om det du tenker på. Noen ganger forstår man situasjonen på en annen måte når man tenker sammen med noen. Det er lurt å tenke over hvordan man er i kontakt med andre mennesker og sette seg inn i hvordan andre kan oppfatte ulike situasjoner. Når man blir voksen og jobber må man klare å  personer man liker og personer man ikke liker. Det krever mye øving. Se også tips i vedlagte artikler.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap