Hopp til hovedinnholdet

Føler meg knust av min venns mangel på innitiativ. Hva gjør jeg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har en venn som plutselig måtte flytte pga utmattelse(og jeg tror depresjon). Så han har vært veldig dårlig til å holde kontakt, og det har liksom ligget på meg. Han sier at det ikke har med meg å gjøre, at han er dårlig på å holde kontakt, og at han ikke føler at folk vil være sammen med ham. Men har nemt at han ønsker å holde kontakt. Likevel føler jeg meg knust pga hans mangel på initiativ. og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vet ikke om jeg burde gi utrykk for at jeg føler det slik, siden jeg bærer på frustrasjonen inni meg. Jeg føler meg så liten at jeg har blitt redd for å sende ham flere meldinger eller ta mer kontakt fordi jeg er redd for å føle meg avvist igjen. Men jeg tenker ofte på han. Jeg vet ikke om han noen gang kommer tilbake til byen og det gjør vondt å ikke vite. Hva burde jeg gjøre med denne frustrerende situasjonen?

Besvart 11.02.2019 11:47
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette er en vanskelig situasjon. Når en nær venn flytter brått, er det vanskelig å vite hva man skal gjøre. 

Det er hyggelig at du ønsker å opprettholde  kontakten. Siden han ikke svarer kan dette være signaler om at han ikke vil ,orker å opprettholde kontakten nå. Jeg kan forstå at det er sårt for deg.  

Det er ikke galt å være ærlig og forklare at du opplever det vanskelig å opprettholde kontakten med han.

Hva med å forklare at du vil være der og han kan kontakte deg når han vil ? Han vil få ansvaret med å holde kontakt. Du kan bruke din energi til å gjøre det du vil uavhengig av han..

Det kan være tøft i starten, men så vil du forstå hvor mye man lærer av en sånn situasjon.

Har du behov for å diskutere det med noen kan helsesykepleier på helsestasjon for ungdom eller skolen du går på være til god hjelp.

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med. 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap