Hopp til hovedinnholdet

Har sklidd fra bestevennen min.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg hadde en bestevenn. Vi gjorde absolutt alt sammen og vi har vært venner siden 2-3 klasse går nå i 7.klasse. I høst begynte hun å henge med en annen person på trinnet. Når hun var med meg og vennen min følte jeg meg skikkelig utestengt. Etterhvert startet hun å gå ned på doen der hvor de «kule» folka er. Hun visste at jeg hatet å være der. Nå har vi bare sklidd fra hverandre. Hun snakker fortsatt til meg men på en måte som at ingenting har skjedd. Mistet bestemoren min i fjor og har vært gjennom en depresjon før. Nå som jeg både har mistet min bestemor min tidligere BFF har jeg skikkelig sjeldent besøk har bare hatt besøk av den ordentlige BFFe’n min som jeg har hatt siden jeg var to år gammel. Det har vært sånn i flere uker. Nå sliter jeg både med matlyst og depresjon. Håper dere kan svare meg.

Besvart 11.02.2019 21:03
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss og forteller litt om hvordan du har det. Det har ikke vært lett for deg den siste tiden, og jeg tenker det er forståelig at du sliter med både matlyst og depresjon.

Du trenger å snakke med en trygg voksen om hvordan du har det. Det hjelper å prate om hvordan man har det og sette ord på følelser som man ellers ville ha hatt inni seg. Når du snakker om det, blir de lettere å bære.

Kan du snakke med dine foreldre, kanskje læreren på skolen, sosiallærer eller helsesykepleier

Du får ikke gjort så mye med at din bestevenn er med andre, men jeg har tro på at dere finner tilbake til hverandre.

Det var leit med bestemoren din som døde, men ta vare på alle de gode minnene du har av henne og sammen med deg.

Prøv å snakke med noen om hvordan du har det, så vil du se at det hjelper.

Ønsker deg masse lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap