Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig å være med folk på min alder

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg hater hater å være med folk på min alder Jeg har vært gjennom veldig masse dritt (dødsfall/traume/flyttinger/skolebytter/depresjon/spiseforstyrrelser/alkoholisert forelder osv) og har etter alt bare blitt mye mer voksen enn alle de andre, jeg lever også nesten helt uavhengig av foreldre (har jobb,kollektiv transport,handler,passer på meg selv for det meste osv) i motsetning til mange, derfor føler jeg liksom at de er så mye mindre/umodne enn meg og Det blir derfor kjempevanskelig å forholde meg til såkalte venner. Det kjennes ut som de fortsatt er barn og jeg ikke er det på en måte. Jeg er kjempeensom til tider Pga dette.Jeg føler meg mye mer knyttet og trygge på folk som er eldre hvis det gir mening, de har også mye mer forståelse for absolutt alt og ting ellers i livet sånn generelt, jeg blir så frustrert når jeg skal ha en samtale med andre ungdommer og det kjennes ut som jeg snakker med umodne 12-åringer, jeg Mistrives derfor veeeldig på skolen også, hva bør jeg gjøre?...:/

Besvart 11.02.2019 23:59
 

Svar
Hei

Det er et godt spørsmål du stiller, og jeg er usikker på hva som kan være et godt svar til deg. Du beskriver at du har opplevd mye motgang og at du må klare deg alene på mange måter. Du har sikkert blitt ei selvstendig og sterk jente på mange måter. 

Det er forståelig at du opplever at andre på din alder er umodne. Kanskje de også er mer umodne enn deg på enkelte områder. Men det kan også være at de har noen erfaringer i livet som du kan lære noe av. Jeg tror det er viktig å klare og tilpasse seg ulike mennesker. Både folk som er eldre, yngre og like gamle som deg.

Snakk gjerne med en voksen om dette. Helsesykepleier på skolen for eksempel. Det er ikke greit å føle seg ensom. De fleste ungdommer kjenner på den følelsen innimellom. Men hvis du er ofte ensom bør du finne en løsning på situasjonen. Det er viktig å føle seg inkludert og som en del av et fellesskap.

Det er vanskelig å forandre andre. Så du må gjøre noe selv for å påvirke din egen situasjon. Det er helt greit at du ikke har bestevenner i klassen eller på skolen. Men hvordan forholder du deg til bekjente og andre som regner seg som en venn med deg? Når du blir eldre så får du enda mer erfaring og forståelse for hvordan du kan skape deg et godt nettverk. Hold kontakten med dem du er trygg på og som forstår deg. Prøv å være interessert og nysgjerrig på andre mennesker. Smil, vær positiv og gi andre ros og komplimenter. Hjelp andre som trenger hjelp og vær på en måte som får andre til å trives sammen med deg. Øv på å være sosial og knytt bånd til andre mennesker. Voksne må også øve på det. Se andre tips i vedlagte artikler.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap