Hopp til hovedinnholdet

Den ene svigerinnen min liker den andre broren min

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei... Jeg er en jente på 19 som hater en av svigerinnene mine, mine brødre på 21 og 25 har begge kjærester. Den eldste av brødrene er et skolegeni, og har allerede veldig godt betalt jobb selvom det ikke alltid har vært like lett med damer for ham, og i tillegg kan han alt rett og slett. Den andre broren min er ikke dum, men har dyseleksi, og sliter med sin utdannelse, men er flink sosialt, han har også kjæreste, men jeg tror/vet at hun egentlig er forelsket i min eldste bror, fordi han nok ved fintelling klarer seg bedre totalt, spesielt fordi han har utviklet seg mye sosialt i de siste, hvilket resulterte i en kjæreste. Jeg merker hvordan hun hele snakker VELDIG positivt om min eldre bror, og til familiemiddager tar jeg henne ofte i å kikke hengivent på ham, hun siterer ham alltid for smarte ting han har sagt, baksnakker hans kjæreste som hun ikke har en sjans mot uansett. Jeg skjønner at hun liker ham, mange jenter gjør det, men da skal hun ikke være med min andre bror, hjelp meg!

Besvart 11.02.2019 12:19
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg skjønner at dette er utrolig irriterende, og ikke minst vanskelig for deg. Jeg vil råde deg til å gå veldig forsiktig frem her. Det er jo ikke sikkert at den minste broren din ser det samme som deg og vil forstå ditt synspunkt i saken. 

I utgangspunktet tenker at jeg at du har to muligheter i denne situasjonen. Enten kan du la det gå og velge å ikke gjøre noe aktivt. Det er jo ikke ditt forhold og det er jo begrenset hva som kan komme ut av at du snakker med brødrene dine om dette. Men jeg skjønner godt at du ønsker å beskytte broren din og gjøre han oppmerksom på hva du har sett. 

Den andre muligheten er å snakke med den yngste broren din og forklare ham situasjonen fra ditt ståsted. Her gjelder det imidlertid å være forsiktig. Ikke anklag kjæresten hans for noe, men forklar hva du har sett og hørt, og hvorfor du mener at det er mulig at kjæresten hans kan ha følelser for den eldre broren deres. Men som sagt: vær forsiktig. Når man er forelsket kan det være vanskelig å se det andre mennesker ser og det er mulig at broren din vil prøve å forsvare kjæresten sin.

Vær ryddig og høflig når du forklarer deg. Gjerne forbered et par gode eksempler, slik at du kan vise broren din hvorfor du tror kjæresten hans er forelsket i den eldre broren deres. På denne måten har du konkrete "bevis" for det du tenker.

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å være forelsket i noen som allerede har kjæreste

Misunnelig egg (colourbox.com)

Av og til er man ikke like heldig med hvem man forelsker seg i. Noen ganger gjengjelder de rett og slett ikke følelsene dine, andre ganger kan de være opptatt. Hva gjør man om man er forelsket i noen som allerede har kjæreste?

Skrevet av ungdomsjournalist Hege

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap