Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg utestengt fra gjengen

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er med i en liten vennegjeng på 5. Vi er alltid sammen på skolen og jeg ser ofte at hun ene i gjengen blir irritert hver gang jeg er med dem på skolen. De finner hele tiden på ting i fritiden uten meg når det er denne jenta som inviterer og jeg føler meg litt utestengt av henne. Jeg har prøvd å snakke med henne om det her men hun sier bare at det er noe jeg innbiller meg. Jeg er veldig lei av alt dette nå. Jeg har også prøvd å være litt mer med andre jenter men det virker ikke som om de har noe interesse i å være med meg. Jeg trenger hjelp.

Besvart 20.02.2019 13:54
 

Svar
Hei jente (14)

Først og fremst er det veldig bra at du har prøvd å ta det opp med henne, men dessverre har det ikke hjulpet. 

Har du prøvd å snakke med noen andre i venninnegjengen? Er det noen av de du er litt "nær" kan det være fint å ta det opp på tomannshånd for å høre om det faktisk er noe du innbiller deg eller om det er noe mer. 

Viser det seg at det ikke bare er noe du innbiller deg ville jeg prøvd å ta det opp med jenta det angår på nytt. Det kan være lett for henne å bare si at det er innbillniing fordi hun ikke vil bli konfrontert. Det kan bety at det ligger noe mer bak, som dere trenger å finne ut av. 

Det viktigste er at du har noen å snakke sammen med og at du prøver å snakke sammen med dem for å komme til bunns i hva som skjer, for det er ikke greit at du har det sånn.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ønsker du å være med i den kule gjengen?

Kul gjeng (www.colourbox.com)

Føler du deg litt utenfor iblant? Er du ikke en del av den «kule» gjengen? Skulle du ønske at de kule inkluderte deg oftere?

Frykt ikke! Du er ikke alene. De fleste føler seg iblant litt utenfor. For de fleste er nemlig ikke en del av den kule gjengen.

Skrevet av ungdomsjournalistene Lars Ingar og Dina.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap