Hopp til hovedinnholdet

Føler jeg ikke har noen venner på skolen lenger. Venninne holder meg utenfo

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år som har noe hun lurer på. Jeg i det siste følt at jeg ikke har noen venner på skolen lengre at ingen liker meg etter jeg ble u-venn med bestevenninnen min føler jeg at hun har prøvd å få alle i mot meg og det tror jeg hun har klart. Jeg har prøvd å snakke til en voksen på skolen, men da kommer hun på en unnskyldning som alltid overbeviser dem. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre nå. Håper dere har noen råd

Besvart 24.02.2019 23:22
 

Svar
Hei jente!
Det er alltid leit når en føler seg utenfor enten det er på skolen eller i venninnegjengen.
 

Du sier du har blitt uvenn med bestevenninna di og det er veldig leit! Hva skal til for at der skal bli venner igjen? Jeg tenker at det er viktig at dere får skværet opp slik at dere kan bli venner igjen. Selv om det er ubehagelig å skulle snakke med henne om det som har ført til uvennskapet, er det nødvendig å gjøre det .Om det er noe du har sagt eller gjort er det det beste å snakke om det, få det vanskelige ut av verden  og så be om unnskyldning. Dere har sikker vært venninner i mange år og kanskje er det bare en bagatell som har ført til at dere nå har blitt uvenner? Det å skulle innse at det er du( eller henne) som har sagt eller gjort noe dere ikke skulle ha sagt er ikke så lett, men siden du føler hun har fått andre mot deg, er det helt nødvendig.

Du sier ikke noe her om hva som kan ligge bak, men jeg skjønner at det er noe som er vondt for deg,- og sikkert også for bestevenninna di.

Du sier du har snakket med noen på skolen, men jeg oppfatter at du ikek har fått den hjelp du trenger. Jeg vil derfor anbefale deg å snakke med helsesykepleier på skolen. Hun er vant med å snakke emd ungdommer som har det vanskelig og jeg tenker du sikkert kan få hjelp av henne til å ordne opp med venninna di. Hun kan også snakke med dere begge to samtidig og hjelpe dere å "ordne opp".

Kan dette være til hjelp for deg? Jeg legger også ved noen artikler som kan være aktuelle for deg å lese.

Lykke til.

 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap