Hopp til hovedinnholdet

Usikker på hva andre tenker om at jeg er med flere gutter

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke om dette er riktig kategori.. Men jeg er på utveksling og får stadig nye venner, noe som er veldig hyggelig! Både gutter og jenter. Men jeg er litt redd for at når noen av guttene spør om å henge, at de har lyst til å date meg. Og jeg vil ikke at det skal se ut som jeg dater flere folk bare fordi jeg har venner av begge kjønn. Men de er jo koselige, og på utveksling, ja også i livet generelt, så skal man jo ikke takke for mye nei når man blir invitert med på ting. Jeg vil jo også være sosial. Har dere noen tanker/løsninger?

Besvart 18.03.2019 09:12
 

Svar
Hei

Du er heldig som har fått både gode jente- og guttevenner på utveksling. Det er fint å ha mange venner å gå til.

Du må velge selv hvilket forhold du vil ha til guttene. Du vet hva du føler og tenker om de du er sammen med. Noen kan bli forelsket i deg og du kan også få følelser for andre. Det er kanskje vanskelig å bestemme seg på forhånd hvordan du skal forholde deg til et vennskap. Kanskje du bare må ta det som det kommer? Når jeg leser det du skriver, virker du som én mange vil være sammen med, og det er positivt.

Kanskje dere kan dra flere ut sammen hvis du opplever at en gutt vil mer med kontakten enn du vil? Snakk med venner om dette du tenker på. Kan det være at vennskap-kulturen der du er på utveksling er annerledes enn hjemme? Kanskje miljøet på utveksling er sånn at det er mer naturlig å være med gutter der? Jeg tror du kan stole på det som kjennes riktig for deg:)

Ha det fint videre på utveksling. Se andre tips i artiklene under.

Hilsen ungdomsredaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Vennen min er forelsket i meg

Jente tenker (colourbox.com)

En dag, kanskje helt ut av det blå, kan det være at en god venn forteller deg at han/hun/hen er forelsket i deg! Hva gjør du?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap