Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få flere venner.? Har en god. Hun overser meg når de kule kommer.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Problemet mitt er at jeg omtrent ikke har noen venner lenger. Da jeg begynte på ungdomsskolen vokste jeg fra omtrent alle vennene mine, uten om en av dem som jeg fortsatt er med nå. Men, greia med denne ene vennen er at hun har kjempemange andre venner, mens jeg bare har henne. Så når hun er med de andre vennene sine på skolen, har jeg INGEN å være med. Jeg og henne er sammen hver dag og går i samme klasse, så i timene pleier vi å ha det kjempe gøy sammen. Men når de andre vennene hennes kommer, så overser hun meg fulstendig og bare blir med dem og etterlater meg helt alene. Det føles som hun bare utnytter meg til å ha det gøy i timen, mens når de andre "kulere" vennene hennes kommer, så er jeg på en måte ikke kul nok til å henge sammens med dem. Jeg synes dette er veldig ekkelt, og har før alltid sett på henne som min aller beste venn. Hun sier mange ganger til meg at jeg er en av hennes aller nærmeste, men bare glemmer det når de andre kommer. Hvordan kan jeg få flere/bedre venner?

Besvart 25.03.2019 10:32
 

Svar
Hei

Takk for at du kontakter Ung.no. Det her er ikke greit. 

Hva med å forsøke å konsentrere deg om de du går sammen med i klassen. Snakk med de du sitter nærmest. Vær vennlig når de andre i klassen din tar kontakt. Delta i samtaler og diskusjoner. 

Tør å vær deg selv, vis interesse for de andre  i klassen.  

Har du noe du alltid har tenkt du vil lære kan et kurs i det være tingen nå. Fordelen med å ha fritidsaktiviteter er at du der vil finne personer som har de samme interessene som du har. Dere har i utgangspunktet noe felles som dere kan bygge videre på. 

Det må trenes på å finne nye venner, det klarer du. 

Jeg har lagt med artikler jeg tenker du vil få flere nyttige tips fra.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap