Hopp til hovedinnholdet

Vennskapet blir bare verre og verre. Noen tips til hva jeg kan gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har 2 veldig gode venner. Hun ene har jeg vært venn med siden 2.Klasse og hun andre ble jeg kjent med i 8. klasse. Vi 3 ble fort veldig gode venner. Vennskapet vårt var veldig bra i starten, men nå blir det bare verre og verre. De begge har forandret seg veldig negativt. Spesielt en av dem. Jeg kan ikke lenger si noe uten at jeg får kritikk eller at de blir frekke mot meg. De gjør konstant ting uten meg på fritiden. De er begge generelt frekke mot meg. Problemet er at de først kan være veldig hyggelige men så plutselig bare bli sykt frekke. Jeg har prøvd å snakke med dem om det på en fin måte men, da mener de begge at det er bare tull eller så mener de at jeg bare vil starte "drama". De behandler meg egt veldig dårlig. Jeg stresser veldig mye over dette og det sliter på min mentale helse. Jeg er så sint og lei av dette. Jeg orker ikke å ta i mot det de sier, men om jeg holder meg litt unna eller tar en "pause", tar de det som "drama". Noen tips til hva jeg kan gjøre?.

Besvart 15.05.2019 21:24
 

Svar
Hei!

Her kommer noen tips:

1) Snakk med dem igjen. Fortell hvordan du har det, gjerne si det du skrev her til oss. Fortell at du opplever at de har en ustabil oppførsel i vennskapet og at det er vanskelig å forholde seg til. Uttrykk at du gjerne ønsker at dere skal ha det bedre sammen, og fokuser på det positive. 

2) Vis og fortell at du gjerne vil være en venn, men under de rette omstendighetene. Gjerne si at du ønsker at man kan behandle hverandre med omsorg, kjærlighet og respekt. 

3) Snakk med en voksen om hvordan du har det, eller en annen venn, kanskje de har noen råd. Helsestasjon for ungdom, helsesykepleier på skolen eller en lærer kan også være behjelpelige.

4) Hvis de ikke forbedrer seg, så tror jeg det er bedre å bruke tiden på andre venner. Dette kan du også si hvis du ønsker det, eller når du selv syns det er vanskelig med å takle en eventuell overgang, kan du tenke med degselv: Takk for alle gode stunder vi har hatt sammen, og takk for vår tid. Jeg velger nå å la det gå, og gi plass til nye vennskap og nye minner. 

Det høres ut som at du har gjort mye allerede, så jeg syns du skal være stolt av deg selv, som både sender inn spørsmål her til oss, og som allerede har sagt ifra til dem. 

 Vi har noen artikler som kan hjelpe som jeg legger ved under. Les disse! Ønsker deg lykke til :)

 

Vennlig hilsen rådgiver innen adferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap