Hopp til hovedinnholdet

Sjefete bestevenninne

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og bestevennina mi har vært bestevenner sia vi gikk i 1 klassen (altså 10år). Hun er veldig kjefete og trur hun vet alt. Og at hun vet alt om meg feks når vi snakka om et feks kranlig med søsken, og da kan jeg si at nesten aldri krangler med søskene mine så kan hun komme «du gjør jo det. Og når du krangler med de så flir de bare av deg» kanskje litt vanskelig å forstå men håpa dokk forstår. Når jeg var mindre turte jeg ikke å si i fra mot ho, men nå gjør jeg det. Når jeg gjør det blir hun sint. men vi krangler av og til av alt, men av og til har vi det kjempe artig i lag. jeg tok en gang opp at vi krangla veldig mye, men da vart hun bare sur og gikk. Synes det er banslig når vi e 16 år. Jeg har prøvdt å ta pause fra ho, men det hjelper ikke. SÅ HVA SKAL JEG GJØRE?

Besvart 15.05.2019 19:40
 

Svar
Hei

Du skriver at du har hatt en god venninne i mange år som kan være litt sjefete. Når du prøver å si ifra reagerer hun med å være sur på deg. Jeg skjønner at du synes det kan være slitsomt når hun oppfører seg slik, og at du ønsker å ta vare på en god venninne.

Det kan kanskje være lurt å ta kontakt med andre og ha flere venner rundt seg, sånn at du har noen andre å være med når hun er sur på deg. Jeg tenker det er lurt at du klarer å si ifra når du opplever at noe er ugreit.

Selv om venninna di blir sur, er det ikke sikkert det handler om at du har gjort noe galt. Kanskje det bare er en måte hun reagerer på når hun selv synes situasjonen er vanskelig?

Prøv å si at du gjerne vil være en venn, men at du synes det er vanskelig når hun protesterer og sier det du tenker og føler ikke stemmer. Kanskje dette er noe hun ikke har lagt merke til? Eller prøv å svar henne det hun sier uten å bli for mye skuffet og lei deg. Det er bare du som kan vite hva du opplever, føler og tenker. Du kan også stille spørsmål tilbake, som: "Hva er grunnen til at du tenker jeg krangler mye med søsknene mine?" Hvis du svarer tilbake og samtidig viser at du vil være en venn, så kanskje hun blir mindre sjefete etterhvert. 

Det er vanskelig å forandre andre, og du må vurdere hvor mye du ønsker å være sammen med venninna di selv om dere har vært venner lenge. Snakk gjerne med foreldrene dine. De forstår kanskje mer om hva som kan være lurt å gjøre i din situasjon.

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap