Hopp til hovedinnholdet

Er det riktig å møte min nettvenn?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei hei! Jeg ble kjent med en 17-åring gammel gutt gjennom skolen på nett fordi vi hadde valgfag. Han er kjempe hyggelig, men bor i ett annet land. Til sommerferien skal han komme på besøk til Norge og jeg har lyst til å treffe han med en venninne. Vi har videochattet og skrevet over nettet, men aldri møtt i person. Det er ikke noe sketchy med han og i og med at jeg ble kjent med han igjennom skolen så vet jeg at dette er en vanlig skolegutt. Tror du dette er greit? Er det uvanlig og rart? Risky? Jeg vet ikke om det er innafor eller ikke, men han har også lyst til å møtes. Har alltid blitt lært opp til å være forsiktig med å møte folk gjennom nettet, så jeg vet ikke om det er riktig av meg å gjøre det?

Besvart 16.05.2019 18:31
 

Svar
Hei

Det er bra at du er blitt lært opp til å være forsiktig og at du tenker deg godt om.

Hvis dere begge to har lyst til å møtes og det passer bra siden han kommer til Norge, ser jeg ingen grunn til å ikke gjøre det.

Du har en god plan fordi du skal ha med ei venninne, slik at du ikke møter ham alene første gang. Det er veldig lurt av deg! Jeg synes ikke du skal tenke at det er uvanlig og rart. Ganske mange møtes etter at de har blitt kjent på nettet.

Velg et offentlig sted når dere møtes og ta med din venninne. 

Ønsker deg masse lykke til!

 

 Vennlig hilsen helsesykepleier
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett