Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få slutt på baksnakkingen i gjengen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei(: Jeg er bestevenn med tre stykker, så vi er en gjeng på 4. Jeg vet at de fire baksnakker og forteller hemmlighetene mine til andre. De mener NÅ at at jeg er bortskjemt og skryttete(selv om jeg ikke skryter)fordi jeg fikk nettopp en iPhone XR, AirPods og masse klær til bursdagen min, selv har de iPhone 6, 6s og iPhone 7(jeg knuste min gamle telefon som var en iPhone 7. De baksnakker meg om mye annet også med vet ikke hva. Hva kan jeg gjøre for at de skal ta dette seriøst og slutter med å baksnakke meg når jeg sier det til dem, har sagt det før men de brydde seg ikke. Jeg har sagt det til foreldrene mine og de syntes det er dumt og de mener at det er bedere å si det men vennen mine bryr seg ikke. Jeg kunne ha skaffet meg nye venner men det er nesten ingen andre å være sammen med. Hva skal jeg gjøre? Hilsen en skuffer jente

Besvart 16.05.2019 11:28
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er vanskelig. Mitt beste tips er at du snakker med helsesykepleier og får hjelp til å invitere jentene til en samtale. 

Under legger jeg også ved noen artikler med informasjon og råd du kan bruke :) Håper det blir bedre!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalu på venninna?

Jente er sjalu på vennene sine (colourbox.com)

Mange har opplevd den snikende sjalusien når venninna gjør det bedre enn deg på alle prøver, får flere "likes" på profilbildet sitt eller kaprer den kjekkeste gutten i klassen. Men hvorfor blir vi sjalu? Og hvordan kan vi takle det?


Av Hege, ungdomsjournalist

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap