Hopp til hovedinnholdet

Hvordan inkluderer jeg meg selv?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, vennene mine er ofte med andre og jeg blir ikke med føler eg liksom ikke helt velkommen hvis det gir mening hvordan skal jeg spørre om å blimed?

Besvart 16.05.2019 11:43
 

Svar
Hei

Mitt beste tips er at du snakker med noen/ en av de vennene du stoler mest på. Da vet hun/ han litt om hvordan du har det, og vil sikkert hjelpe deg med å bli inkludert. 

Ellers, tenker jeg at det er bra at du prøver å finne ut av hvordan du kan gjøre det selv. Si for eksempel at det hadde vært hyggelig om du også kunne være med, eller prøv å invitere selv. Det kan virke litt vanskelig, men ved å ta initiativ blir du både tryggere i deg selv og andre blir nok mer trygg på deg!

Artiklene under gir flere råd. Lykke til!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ønsker du å være med i den kule gjengen?

Kul gjeng (www.colourbox.com)

Føler du deg litt utenfor iblant? Er du ikke en del av den «kule» gjengen? Skulle du ønske at de kule inkluderte deg oftere?

Frykt ikke! Du er ikke alene. De fleste føler seg iblant litt utenfor. For de fleste er nemlig ikke en del av den kule gjengen.

Skrevet av ungdomsjournalistene Lars Ingar og Dina.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap