Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få folk til å like meg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 15 år og jeg har føler at ingen liker meg som den jeg er men jeg prøver so godt jeg kan å bli likt av andre kjekke gutter på skulen min men er vanskli å bli likt av gutter for tiden når alle trur jeg er en billig hore. Hva skal jeg gjøre å? 

Besvart 16.05.2019 16:03
 

Svar
Hei jente (15) 

Det er veldig kjipt å føle at ingen liker seg, men jeg tror ikke det er hele situasjonen, selv om du oppfatter det sånn. 

Jeg vet ikke helt hva som er grunnen til at folk tror du er en "billig hore" eller du selv har oppfattningen at folk tror det. Kanskje dette er noe du kan snakke med en venninne om?

Jeg tenker at det er litt slik med rykter at det går fort rundt og det blir  snakket om i en periode. Kanskje har du gjort noe upopulært eller kanskje prøver du så hardt å bli likt at det blir for mye. Det er kjempeviktig å være seg selv. Er du veldig frampå kan det være positivt men bli tolket feil av disse guttene, spesielt om du prøver å få flere til å like deg. 

Det trenger ikke bety at ingen liker deg, og ofte kan det gå over etter en stund. Når det er sagt er det ikke noe du burde akseptere og jeg syns du skal ta det opp hvis det er noe du får høre eller noe du vet blir sagt. Konfrontasjon pleier å hjelpe for å få slutt på ting og få oppklart situasjoner. 

Man kan ikke alltid bli likt av alle, og det kan føles ekstra vanskelig når man prøver hardt. Det finnes ikke noe enkelt svar på hva man skal gjøre. Kanskje er ikke disse kjekke guttene på skolen din noen du burde gå etter. Om du ikke føler deg akseptert som den du er rundt de menneskene du er med nå kan du prøve å se etter nye mennesker som sprer mer positiv energi, selv om dette kan være vanskelig å finne. 

Hore er et veldig vanlig brukt skjellsord og blir veldig ofte brukt uten sammenheng. Det er derfor jeg tror det er mulig folk ikke faktisk tenker du er det, men hvis du tror det vil jeg råde deg til å snakke med helsesykepleier på skolen din. Det er uansett aldri greit at det blir slengt rundt og du skal ikke måtte få høre det.

Jeg har lagt ved noen artikler under jeg tror kan hjelpe deg!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rykter og ryktespredning

Rykter

Rykter er opplysninger om noe eller noen som spres til én eller fler personer. Ryktene kan være både sanne og usanne, men de handler gjerne ofte om tinge som setter andre i et negativt lys.

Av Skage, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du om det er du som blir rammet?

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap