Hopp til hovedinnholdet

Jeg og venninnen min krangler.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, er en jente på 14 år Jeg og bestevennen min er sånn som små krangler hele tiden for ikke noe stort. Jeg føler at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre for jeg liker en gutt men hvis jeg er med den gutten blir hun sur på meg og jeg vet egentlig ikke hvorfor. Hun liker den gutten også, nå har hun funnet ut at han liker meg og har blitt enda mer sur. Jeg har ikke noe lyst til å krangle mer, men vet ikke hva jeg skal si for at vi kan bli venner igjen for det virker som om hun ikke tror på meg.

Besvart 16.06.2019 23:06
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Det er helt vanlig å krangle med vennene sine iblant. Det kan derimot utvikle seg til å bli et hinder for vennskapet, om kranglingen skjer veldig ofte. Basert på hva du skriver, virker det som at venninnen din er irritert pga. at dere liker den samme gutten, og at følelsene hans i tillegg er rettet mot deg. 

Det beste for å løse denne situasjonen er god kommunikasjon, tid og nærvær. Fortell henne gjerne hva du føler og forklar hvordan du opplever situasjonen. Deretter kan du høre på hennes side av saken. Sammen kan dere komme frem til en felles løsning, eller i det minste gjøre hverandre obs på hva dere føler. Det kan være verdt å nevne at de fleste vennskap varer lengre enn småflørter, og at det dermed ikke vil være verd å miste en venn pga. en gutt. Om du derimot ønsker å ta forholdet mellom deg og den vedkomne gutten et steg videre, er det viktig at du ikke "glemmer" venninnen din. Vær obs på å tilbringe mye tid med hennes også, og forsøk å finne på ting på fritiden. Da vil hun forhåpentligvis fortsatt føle seg verdsatt. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap