Hopp til hovedinnholdet

Jeg har til tider dårlig selvtillit pga ei venninne som alle gutter liker.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hjelp! Jeg har til tider veldig dårlig selvtillit p.g.a en venninne. V er ungdommer, derfor er vi opptatt av gutter. Venninna mi er nydelig og guttene er betatt av henne. Hun får alltid et kompliment, eller et spørsmål om å treffes eller bli bedre kjent. Ingen gutter har interesse for meg, jeg har aldri fått et kompliment en gang! Over til venninna mi, hun er høyere og har mer former enn meg. Jeg har ikke kommer like langt i puberteten og er derfor ikke høy eller har former. Hun ser mye bedre ut enn meg, jeg sammenlikner meg med henne og det gir meg et dårlig selvbilde og selvtillit. Hjelp! Jeg ønsker bedre selvbilde og selvtillit! Jeg vil ha interesserte gutter, en kjæreste. Jeg føler meg ensom, utelatt. Vær så snill og kom med flere tips enn å ikke sammenlikne meg med henne og være fornøyd med den jeg er, dette vet jeg alt! Det fungerer, hjelper ikke. Hva kan jeg gjøre for å føle meg bedre? Takk på forhånd, hilsen meg.

Besvart 12.06.2019 10:59
 

Svar
Hei

Jeg forstår godt hva du mener, og det er nok mange som kan kjenne seg igjen i det du beskriver.

Å være sjalu på venninna si er ganske vanlig. Man omgås masse og da er det enkelt å sammenligne seg med hverandre. Utenom å prøve og ikke sammenligne seg, men heller være fornøyd med hvordan man er selv, så kan du gjøre noe for å føle deg bedre. 

Spesielt på ungdomsskolen kan det virke som at alle guttene faller for samme jente. Hun som har fått litt større pupper eller som gir gutene mye oppmerksomhet. Jeg kan love deg at dette bedrer seg med alderen. 

I mellomtiden kan du by på deg selv ovenfor gutter, ta kontakt og vis interesse for å møte flere. Ofte kan man bli litt passive sammen med venner som får mye oppmerksomhet og tiltrekker seg de man selv kan falle for.

Prøv å skyve usikkerheten og lave selvfølelsen unna og ta kontakt med dem. Bli med på samtalen når venninna di snakker med gutter og ta litt oppmerksomhet. For å få interesserte gutter må du by på deg selv. Selvom venninna di er populær, så er det ikke alle gutter som liker henne. Gutter har ulik smak og de liker forskjellig type jenter - akkurat slik som det er for jenter.

 

Kanskje kan du faktisk få hjelp av venninnen din til å komme i kontakt med gutter. Spør om hun har noen gode tips hvis du ser at hun får til å få god kontakt med gutter. Kanskje kan hun introdusere deg for en du syns er kjekk. Bruk det at hun er populær til din fordel istedenfor at det gir deg en usikkerhet. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap