Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg henge med dem bare fordi venninnen min vil det?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har ei venninne som har en stor vennegjeng som hun ganske ofte er med. Jeg er ikke en del av den gjengen og føler meg ikke velkommen i den gjengen når jeg er med fordi de er så close og har masse å snakke om med hverandre mens jeg er utenfor og henger sjeldent med de. Problemet er at venninnen min spør meg ofte om jeg vil være med de, men jeg vil ikke henge med de fordi jeg føler meg bare utenfor... har sagt det til hun og hun ble litt irritert. Jeg bare føler ikke jeg skal henge med folk som bare får meg til å føle meg ensom og utenfor bare fordi venninnen min vil ha meg der. det er jo hennes venner så hun har det jo like gøy uten meg uansett. Hva skal jeg gjøre? Tar jeg helt feil?

Besvart 11.06.2019 22:12
 

Svar
Hei


Jeg tenker at du har gjort et helt riktig valg! Du må tenke på hva som kjennes best for deg og hva du er komfortabel med! Det er selvfølgelig kjempehyggelig at venninnen din gjerne vil ha deg med, men hun har ingen rett til å bli sur på deg. Du har vært ærlig med henne og hun må respektere at hennes venner ikke er dine typer mennesker.

Jeg synes det er flott at du tør å stå opp for deg selv og ta de valgene som er best for deg. Du skal ikke henge med folk som får deg til å føle deg ensom og utenfor. Det er helt ok å velge de vennene som er best for deg - uavhengig av hva venninnen din sier. 

Jeg tenker at du gjerne kan forklare venninnen din at du setter stor pris på henne og vil være med henne, men at du ikke har behov for å være med resten av vennegjengen hennes. Det har jo ikke noe med henne å gjøre og forhåpentligvis vil hun forstå det. 

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap